Club Foot

מתוך Genopedia - פרופ' מוטי שוחט

(הבדלים בין גרסאות)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
גרסה מתאריך 13:03, 12 בינואר 2007 (עריכה)
Motti (שיחה | תרומות)

→ עבור להשוואת הגרסאות הקודמת
גרסה מתאריך 15:24, 12 באפריל 2007 (עריכה) (ביטול)
Motti (שיחה | תרומות)

עבור להשוואת הגרסאות הבאה ←
שורה 1: שורה 1:
- 
'''Club Foot - (כף רגל בנטייה פנימה כמו מקל גולף)''' '''Club Foot - (כף רגל בנטייה פנימה כמו מקל גולף)'''
שורה 8: שורה 7:
'''חובה במקרים אלו לשלול מספר מצבים חשובים:''' '''חובה במקרים אלו לשלול מספר מצבים חשובים:'''
-''1. חסר נוירולוגי'' – יש לוודא תנועות תקינות של הרגל, כף הרגל והאצבעות.+''1. חסר נוירולוגי'' – יש לוודא תנועות תקינות של הרגל, כף הרגל והאצבעות. לוודא שכפות הידיים ושאר הפרקים במנח תקים ותנועתם תקינה.
''2. מומים באברים אחרים''. ''2. מומים באברים אחרים''.
שורה 14: שורה 13:
''3. לגבי מי שפיר:'' כעיקרון יש מקום לבצע דיקור מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית. המלצה זו קיימת גם אם תשובות הסקר הביוכימי ובדיקת שקיפות עורפית לא מעידות על סיכון גבוה. ''3. לגבי מי שפיר:'' כעיקרון יש מקום לבצע דיקור מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית. המלצה זו קיימת גם אם תשובות הסקר הביוכימי ובדיקת שקיפות עורפית לא מעידות על סיכון גבוה.
-סיפור משפחתי וממצא כזה היה כבר אצל אחד ההורים יכול לתמוך בצורה הפשוטה (האורטופדית) שלא קשורה בבעיות אחרות.+''4. סיפור משפחתי'' - במידה וממצא כזה היה כבר אצל אחד ההורים, זה יכול לתמוך בצורה הפשוטה (האורטופדית) שלא קשורה בבעיות אחרות.
לעיתים כף הרגל נראית בנטייה עקב לחץ תוך רחמי ולא club foot מלא. מצב זה שכיח בהריונות בהם מוצאים מיעוט מי שפיר או בהריון רב עוברי (תאומים). לעיתים כף הרגל נראית בנטייה עקב לחץ תוך רחמי ולא club foot מלא. מצב זה שכיח בהריונות בהם מוצאים מיעוט מי שפיר או בהריון רב עוברי (תאומים).
 +
 +'''מה אם מוצאים ממצאים נוספים?:'''
הימצאות ליקויים נוספים (פרט ל- Club Foot) יכול להעיד על תסמונת. לדוגמא, המצאות רבוי מי שפיר ביחד עם Club Food יכול להעיד על בעיה נוירולוגית או מחלת שרירים (Myotonic dystrophy) וכך גם אם יש ממצאים אחרים במבנה המוח או בתנועתיות הגפיים. הימצאות ליקויים נוספים (פרט ל- Club Foot) יכול להעיד על תסמונת. לדוגמא, המצאות רבוי מי שפיר ביחד עם Club Food יכול להעיד על בעיה נוירולוגית או מחלת שרירים (Myotonic dystrophy) וכך גם אם יש ממצאים אחרים במבנה המוח או בתנועתיות הגפיים.
 +
 +'''מה אם לא מוצאים בבדיקות האולטרה-סאונד ובמעקב ממצאים חריגים אחרים (פרט ל-club foot)?'''
 +
 +במידה וזהו הממצא היחיד, ובמעקב אין ריבוי מי שפיר, אין מיעוט תנועות, אין בעיות בגילה בכלל ובהיקף ראש בפרט ואין מומים אחרים, אזי הערכה היא שתוספת הסיכון לקיום תסמונת גנטית ו/או פיגור שיכלי הינה כ-2-3% מעבר לסיכון הרגיל שהוא כ-3%.
פרטים נוספים ניתנים במסגרת יעוץ גנטי או יעוץ רב תחומי עם אורטופד ילדים ומומחה באולטרסאונד. פרטים נוספים ניתנים במסגרת יעוץ גנטי או יעוץ רב תחומי עם אורטופד ילדים ומומחה באולטרסאונד.

גרסה מתאריך 15:24, 12 באפריל 2007

Club Foot - (כף רגל בנטייה פנימה כמו מקל גולף)

מדובר בסיבוב פנימה של כף הרגל. מידת החומרה משתנה. ממצא זה שכיח יחסית (כאחד ל-500 עוברים). ברוב המקרים מדובר בבעיה אורטופדית בלי מעורבות של אברים אחרים.

במקרים שהממצא בודד הטיפול מתחיל מיד אחר הלידה באמצעות גבסים שמוחלפים לעיתים קרובות שמטרתם לישר את כף הרגל לתנוחתה התקינה. ברוב הגדול של המקרים הטיפול יעיל. לעיתים הטיפול בגבסים לא מושלם ויש צורך גם בתיקון אורטופדי (כירורגי). ככל שדרגת החומרה של ה- club foot קלה יותר כך הטיפול מוצלח יותר.

חובה במקרים אלו לשלול מספר מצבים חשובים:

1. חסר נוירולוגי – יש לוודא תנועות תקינות של הרגל, כף הרגל והאצבעות. לוודא שכפות הידיים ושאר הפרקים במנח תקים ותנועתם תקינה.

2. מומים באברים אחרים.

3. לגבי מי שפיר: כעיקרון יש מקום לבצע דיקור מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית. המלצה זו קיימת גם אם תשובות הסקר הביוכימי ובדיקת שקיפות עורפית לא מעידות על סיכון גבוה.

4. סיפור משפחתי - במידה וממצא כזה היה כבר אצל אחד ההורים, זה יכול לתמוך בצורה הפשוטה (האורטופדית) שלא קשורה בבעיות אחרות.

לעיתים כף הרגל נראית בנטייה עקב לחץ תוך רחמי ולא club foot מלא. מצב זה שכיח בהריונות בהם מוצאים מיעוט מי שפיר או בהריון רב עוברי (תאומים).

מה אם מוצאים ממצאים נוספים?:

הימצאות ליקויים נוספים (פרט ל- Club Foot) יכול להעיד על תסמונת. לדוגמא, המצאות רבוי מי שפיר ביחד עם Club Food יכול להעיד על בעיה נוירולוגית או מחלת שרירים (Myotonic dystrophy) וכך גם אם יש ממצאים אחרים במבנה המוח או בתנועתיות הגפיים.

מה אם לא מוצאים בבדיקות האולטרה-סאונד ובמעקב ממצאים חריגים אחרים (פרט ל-club foot)?

במידה וזהו הממצא היחיד, ובמעקב אין ריבוי מי שפיר, אין מיעוט תנועות, אין בעיות בגילה בכלל ובהיקף ראש בפרט ואין מומים אחרים, אזי הערכה היא שתוספת הסיכון לקיום תסמונת גנטית ו/או פיגור שיכלי הינה כ-2-3% מעבר לסיכון הרגיל שהוא כ-3%.

פרטים נוספים ניתנים במסגרת יעוץ גנטי או יעוץ רב תחומי עם אורטופד ילדים ומומחה באולטרסאונד.

כלים אישיים
אודות העורך
פרופ' מוטי שוחט
- מנהל מכון גנטי במרכז רפואי רבין ושניידר
- פרופסור לרפואת ילדים וגנטיקה רפואית באונ' ת"א
- מומחה ברפואת ילדים במרכז רפואי שניידר
- התמחה בגנטיקה רפואית בסידרס-סיני בלוס אנג'לס
- סיים בהצטיינות לימודי רפואה בביה"ס לרפואה באוניברסיטת ת"א

ניתן לקבל מידע נוסף אודות ייעוץ גנטי ובדיקות גנטיות
מרפאת פרופ׳ מוטי שוחט - בדיקות גנטיות
- אנו מציעים מגוון בדיקות גנטיות לכל שלבי החיים
- בדיקות סקר מורחב לפני ובתחילת הריון
- בדיקות גנים הקושרים בסיכון לסרטן
- בדיקות גנים הקשורים במחלות של גיל הילדות (אפילפסיה, מחלות שלד)
- ליווי צמוד של פרופ' שוחט במתן התוצאות וייעוץ ללא עלות במקרה של ממצא

כניסה לאתר הבדיקות הגנטיות