ג'ינג'ים
מתוך Genopedia - פרופ' מוטי שוחט
Motti (שיחה | תרומות)
(דף חדש: ג'ינג'ים: מילות נרדפות: גינגי, ג'ינג', גינגים, גוון עור אדום, שיער אדום. == רקע כללי: == הגוון של העור נוצר ...)
עבור להשוואת הגרסאות הבאה ←
גרסה נוכחית
ג'ינג'ים: מילות נרדפות: גינגי, ג'ינג', גינגים, גוון עור אדום, שיער אדום.
[עריכה] רקע כללי:
הגוון של העור נוצר על ידי חלבון הנקרא מלין שנוצר בתאי העור.
ישנם 2 סוגי מלנין:
1. אאומלנין Eumelanin - צבעו חום שחור. זהו המלין העיקרי שכמותו עולה בעור בתקופה של חשיפה מוגברת לשמש. מלנין זה חוסם טוב את הקרינה של השמש ובכך מונע את הנזק שלו לדנא בתאי הגוף. ללא חסימת לקרינה המייננת שבקרני השמש היתה היא מביאה לפגיעה בדנא של התאים להזדקנות מוגברת והרס ואף גידולי עור מרובים.
2. פאומלנין - Pheomelanin - בעל גוון ורוד אדום. מצוי בשערות וריכוזו בעיקר בשפתיים.
[עריכה] מה גורם לאדם להיות ג׳נג׳י?
כשיש פגם בגן הנקרא MC1R - גן הקולט גירוי של המוח ליצר אאומלנין, לא נוצר המלנין החום שחור. כתוצאה מכך רואים רק את הפאומלנין.
זה מתבטא בשיער אדום ובעור מאד בהיר וורוד. המצב גורם להם להיות בלתי מוגנים מנזקי קרינת השמש. מצב כזה נותן עדיפות גנטית רק בארצות בהן קרינת השמש מעטה מאד כמו באירלנד, סקוטלנד (שם אחוז הג׳ינג׳ים מגיע ל-30 אחוז) סקנדינביה וכדומה. במקומות חסרי שמש קרני השמש המעטות לא מזיקות אבל חדירתם מייצת יותר ויטמין D. חוסר ויטמין D נפוץ בארצות אלו ובמיוחד לבעלי עור כהה ולכן יש לג׳נג׳ים מיתרון בארצות הצפון של כדור הארץ - ומצד שני יתרון זה יהפוך לחיסרון גדול אם יעברו לחיות בארצות חמות.
[עריכה] מה התופעות האחרות של ג׳נג׳ים?
הגן MC1R הוא גם קולטן של הגירוי של המוח לאנדורפינים (חומרים דמויי אופיום המופרשים מהמוח כדרך של שגרת בריאות נורמלית וכחלק מחילוף החומרים הטבי בגופנו לתת הרגשה טובה). לכן הם צריכים לקבל כמות גדולה יותר של תרופות לכאבים בכדי להקל על כאבים כשיש וגם זקוקים לכמות גדולה יותר של תרופות להכנס להרדמה.
ייתכן וזה גם המנגנון הגורם לכך שהם בממוצע ובעלי מזג קצר ועצבני, הנובע מחוסר ההשפעה המלאה של האנדורפינים שמצויים בגופנו בשגרה.