איבר מסוים לא נצפה באולטרסאונד
מתוך Genopedia - פרופ' מוטי שוחט
איבר מסוים לא נצפה באולטרסאונד. (לגבי קיבה וכיס מרה ראה ערך נפרד).
תוכן עניינים |
[עריכה] סוגים:
לעיתים לא ניתן להדגים באולטרסאונד את כל האיברים. זה יכול לנבוע משבוע הריון צעיר מדי, או תנוחה של העובר בעמדה שלא מאפשרת את השלמת הבדיקה. לעיתים הבעיה הינה טכנית וידוע שבדיקת האולטרסאונד קשה ככל שעובי הדופן של הבטן של האישה עבה (שמנה) יותר, או כשיש מיעוט של מי שפיר סביב העובר.
חלק מהפונקציות שיש לבדוק באולטרסאונד לעיתים לא נצפות – שוב או מסיבה טכנית או מסיבה פשוטה שהעובר לא מבצע אותן בזמן הבדיקה, כמו לדוגמא תנועות של פתיחה וסגירה של כף היד, בליעה, השתנה, שלא נעשות באופן קבוע. לכן יש לחזור על הבדיקה פעם נוספת על מנת להדגים את מה שלא ניתן היה לראות כהלכה קודם.
לגבי העדר הדגמה של כיס מרה והיעדר הדגמה של קיבה ראה בערך נפרד.
[עריכה] בעיות נלוות שאפשר להדגים בבדיקות בהריון:
במידה והבעיה חוזרת על עצמה ולפי הצורך ניתן לשקול יעוץ גנטי עם כל הנתונים, כולל בדיקות נוספות שנערכו במהלך ההריון (חלבון עוברי, שקיפות עורפית, וכד'). ניתן אז לשקול בדיקות נוספות כולל בדיקת כרומוזומים במי שפיר (או דם).
רק אם הממצא הופך תוך מעקב להיות משמעותי וחשוד למום יש מקום ליעוץ מסכם במסגרת מרפאה רב-תחומית הקיימת בבתי החולים, ביחד עם גנטיקאי, מומחה אולטרסאונד, מומחה לתחום המום, ומומחה ממחלקת ילודים. מטרת היעוץ כזה לסכם את הממצאים, את הסיכונים השונים הקשורים בממצא במקרה הספציפי, ואת הדרך לעקוב ולטפל במצב. חוות הדעת תלויה במכלול הממצאים, חומרת הבעיה, וממצאים נוספים.
[עריכה] מה הסיכוי שהתופעה תחזור בהריון נוסף?
תלוי בממצא ואם אכן הוא אמיתי.
[עריכה] המידע הגנטי מולקולרי האמצעים לברור גנטי:
תלוי בבעיה שתימצא, אם תימצא.